etc

Duchenne Heroes is een 700km lange, zware en prachtige mountainbiketocht met ruim 10.000 hoogtemeters.

De fietsers leggen zeven unieke etappes af en mountainbiken gemiddeld honderd kilometer per dag. Een indrukwekkende prestatie!

In 2016 zal de 11e Duchenne - Heroes plaatsvinden van 18 t/m 24 September.

het is dit jaar een volledig nieuwe tocht die start in Duitsland,

gaan via het Mullertal (ook wel 'klein Zwitserland' genoemd) richting België (Malmedy - Spa - Luik) en rijden naar een nieuwe finishstad in Noord-Brabant, Nederland.

In Juni van elk jaar is er ook de Italiaanse Duchenne Heroes in de dolomieten !

 

Mooi is dat de heroes zich laten sponsoren door bekenden en bedrijven, met als doel de ernstige spierziekte Duchenne uit de wereld te helpen.
Dit met een Startbedrag van 2500 euro per deelnemer.

Alle bedragen vanaf 40€ zijn fiscaal aftrekbaar voor iedereen,en gaan integraal naar de onderzoeken om deze ziekte te bestrijden. We hebben uw steun dus meer dan nodig.
Met elk bedrag dat u schenkt, help je de Duchenne kinderen die hopelijk ooit van deze verschrikkelijke zieke verlost kunnen worden.

Vorig jaar had Duchenne heroes met meer dan 300 deelnemers, een ingezameld bedrag van maar liefst 1.100.000 euro.

De opbrengst van Duchenne Heroes gaat naar onderzoek naar deze wrede ziekte. De Heroes voor jou haalden al ruim 9 miljoen euro op. Ruim 7 miljoen euro hiervan is geschonken aan Duchenne Parent Project. Met dit geld wordt onderzoek gesteund dat behandelingen en medicijnen zoekt om kinderen met Duchenne een beter en langer leven te bieden. Er is hoop. De resultaten van een aantal onderzoeksprojecten zijn veelbelovend. Er is zicht op een mogelijk medicijn maar de tijd dringt!

Fiets mee met deze tocht en maak een groot verschil in de levens van duizenden zieke kinderen.


Nieuw !!! Volg het XBT live tijdens de ritten via de tracker op duchenneheroes.nl !


Sponsors 2013 - 2014

Sponsors Spaghettidag